ארצות הברית ידועה בתור ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. הדברים אמורים גם בכל הנוגע לתחום ההייטק, כאשר רבים חולמים על עבודה בהייטק בארה"ב ומעוניינים להגיע לאחת המדינות במטרה למצוא משרה אטרקטיבית, בשכר הולם ועם שלל אפשרויות למימוש הפוטנציאל העצמי ולקידום. הנה כל מה שצריך שתדעו על עבודה בארה"ב בהייטק.
כצעד ראשון, חשוב להבין שחיפוש עבודה בהייטק יסייע לך מאוד בעתיד, מאחר כי מדובר באחד המקצועות עם פוטנציאל ההכנסה הגבוה ביותר. מבחינה כלכלית, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בעבודה בארצות הברית, אתם צפויים לקבל משכורת גבוהה, ומשרות הייטק בארה"ב לבעלי ניסיון וידע בתחום נדרש ניתן למצוא בשפע. אם מוסיפים לכך גם את האתגר שמגלם בתוכו ענף ההייטק, את האפשרויות הרבות שהוא מציע ואת הפוטנציאל שלו לאפשר מימוש עצמי, ברור מדוע מדובר באחד הכיוונים המקצועיים היותר מומלצים שיש לעתיד שלכם.
מציאת עבודה בהייטק בארה"ב אינה תמיד משימה פשוטה. חשוב לזכור שבלא מעט שווקים וחברות יש רשימה ארוכה של עובדים פוטנציאלים שמבררים על משרות קיימות, כך שאלה המעוניינים להתקבל לעבודה צריכים להשקיע מאמצים ראויים ולהתבלט: למשל, מבחינת תחומי העיסוק שלהם, או ההכשרה הנקודתית שהם עברו. עקב המרחקים הגיאוגרפיים העצומים בין ישראל לארצות הברית, והאפשרות לקבל ויזה רק כאשר יש בנמצא כבר מעסיק, ברור מדוע חוקי המשחק הנוגעים לחיפוש המשרה משתנים. ניתן ולעיתים אף מומלץ להיעזר בחברות השמה, לפנות לחברות ישראליות הכוללות סניפים בחו"ל (ויש לא מעט כאלה, כפי שתראו בהמשך) או לאתר משרות רלוונטיות דרך אתרים ייעודיים של עבודה בחו"ל באינטרנט.
תחום ההייטק נחשב לתחום רחב מאד, עם מגוון התמחויות, הכשרות ותפקידים שניתן לבצע. לכן, ברור מדוע לא ניתן לדבר עליו כמקשה אחת, מבחינה מקצועית. ממש על קצה המזלג, ניתן למנות תפקידים נחשקים בהייטק בעלי דרישה בארה"ב דוגמת מהנדס תוכנה, מהנדס חומרה, אנשי תשתיות, מומחי אבטחת מידע ומערכות מידע, אנשי QA – והרשימה עוד ארוכה (מה גם שאת כל אחד מהתחומים האלה אפשר לחלק לתת תחומים).
מכל אלה נובע בהכרח שבחירה של תחום עבודה מקצועי בהייטק אינה מובנית מאליה. מומלץ לעשות זאת תוך בחינת תחומי העניין, אך גם לאחר סקירה של מצב שוק העבודה בארה"ב. נכון להיום, למשל, יש מספר תחומים חמים, אפילו לוהטים – דוגמת אבטחת מידע, ניהול רשתות או פיתוח אפליקציות למובייל. ברור שבלא מעט מקרים, ארצות הברית מהווה המעצמה מספר אחת לתחומים אלה – וכן, אפילו יותר מישראל.
רוב האנשים המעוניינים לפנות לתחום ההייטק עברו הכשרה אקדמית כלשהי (תואר כללי במדעי המחשב, קורסים נקודתיים וכיוצא בזה), אך רבים הם מועמדים ללא ניסיון של ממש בתחום. יש ביקוש רב ללא מעט תפקידים בענף ההייטק, מה שיוצר מעגל קסמים שמקשה על מחפשי העבודה: מצד אחד, הם נדרשים לשנות ניסיון על מנת להתקבל לעבודה. מצד שני, היעדר הניסיון עלול למנוע מהם בכלל לקבל את ההזדמנות הראשונית.
אז מה עושים? ובכן, פשוט מנסים יותר, מבליטים את כל מה שדורש הבלטה בקורות החיים ואף משקיעים את המאמצים בבניית תיק עבודות שאף חברה לא יכולה להישאר אדישה אליו. ניתן לפנות מראש לחברות או למשרות המיועדות לחסרי ניסיון, כאשר יש לא מעט כאלה: בפייסבוק, למשל, יש קבוצה דינמית מאד בה מוצעות משרות הייטק לחסרי הניסיון, בעיקר בישראל אבל גם משרות עבודה בהייטק ללא ניסיון בארה"ב.
אופציה יעילה להתקבל לעבודה בהייטק בארצות הברית היא לפנות לחברות ישראליות המבצעות רילוקיישן לחו"ל, או לחילופין כוללות שלוחות וסניפים גם בארצות הברית. החדשות הטובות הן שכיאה לדומיננטיות של ישראל בתחום ולעובדה שתחום ההייטק מבטל לא פעם גבולות גיאוגרפיים, יש לא מעט חברות העונות על ההגדרה הזו. בין השמות המרכזיים של חברות הייטק ישראליות להן סניפים בארצות הברית ניתן למנות את ThetaRay, Comm-IT, LiveU ועוד. לכך ניתן להוסיף מספר הולך וגודל של חברות ישראליות שביצעו אקזיט ונרכשו, לרוב תמורת סכומים נכבדים מאד, על ידי חברות הייטק מובילות הפועלות בארצות הברית. מכאן, שהמעוניינים לשמור על "הקשר הישראלי" גם בארצות הברית יכולים בהחלט לקבל מענה ראוי.